Tri razorna potresa: Najjači zemljotres jačine 7,5 stepeni VIDEO

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 09:24

Tri razorna potresa: Najjači zemljotres jačine 7,5 stepeni VIDEO

Zemljotres jačine 7,5 stepen po Rihteru pogodio je danas Japan.

Ovom razornom potresu prethodio je zemljotres jačine 5,5.

Nakon ta dva zemljotresa došlo je do još jednog jačine 6,2 stepena po Rihteru.

Potresi su registrovani kod Honšua.

Epicentar slabijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potresan bio je na dubini od 10 kilometara nedaleko od Anamizua.

Procenjuje se da li ima opasnosti od cunamija.

Od stanovnika priobalnog područja Noto u prefekturi Išikava zatraženo je da se "odmah evakuišu na više tlo", saopštila je nacionalna televizija NHK. Javna televizija je velikim slovima objavila "evakuišite se", pozivajući stanovnike da pobegnu na viši teren uprkos zimskom vremenu.

Podsetimo, govorilo se da talasi visoki i do 5 metara mogu da dopru do Nota. Vlasti su takođe izdale upozorenje na cunami za susedne prefekture Niigata i Tojama, upozoravajući da bi tamo talasi mogli da dostignu 3 metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.