Šta se dešava? 13 zemljotresa za 25 minuta

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 14:56

Šta se dešava? 13 zemljotresa za 25 minuta

Tlo Kalifornije je tokom noći pogodilo čak 13 potresa u periodu od 25 minuta, potvrdila je Nacionalna meteorološka služba.

Prvi zemljotres je zabeležen u ponedeljak posle ponoći, pogodivši region severozapadno od El Centra, grada u južnom pograničnom regionu.

Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država saopštio je da je zemljotres bio jačine 4,8 stepeni po Rihteru i da je navodno potresao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veći deo okruga San Dijego.

Odmah nakon prvog potresa, nastupio je drugi jačine 4,5 Rihterove skale, nakon čega je usledila serija blažih zemljotresa.

"Spavao sam, probudio me je", "Tresla se soba i prozori", "Trajao je oko 10 sekundi", samo su neki od komentara građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.