Snažan zemljotres u Turskoj

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 10:02

Snažan zemljotres u Turskoj

Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas zapadni deo Turske.

Potres se dogodio 37 kilometara severozapadno od grada Bursa i 12 kilometara od Mudanje, objavio je Evrospko-mediteranski seizmološki zavod.

Prema podacima AFAD-a, intenzitet zemljotresa je izmeren 5,1, a epicentar zemljotresa u Bursi, na dubini od devet kilometara, prenosi CNN Turk.

Potres se osetio i u Istanbulu, prenose lokalni mediji.

Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU Osetio se 200 kilometara dalje

Izvor: Blic, 04.Dec.2023

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale pogodio je Tursku, javlja EMSC.

Nastavak na Blic...

Epicentar zemljotresa u Turskoj aktivan, usledilo više naknadnih potresa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2023

Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas zaliv Gemlik u Mramornom moru, nakon čega je usledio potres od 4,5 stepeni, rekao je direktor opservatorije Kandili Haluk Ozener. Potresi su se osetili u Istanbulu i okolnim provincijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.