Snažan zemljotres potresao centralnu Italiju

Izvor: Beta, 26.Okt.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres potresao centralnu Italiju

Snažan zemljotres magnitude 5,4 potresao je danas centralnu Italiju, uključujući i Rim, saopštio je Nacionalni institut Italije za geofiziku i vulkanologiju.Potres se nije osetio u Srbiji, rečeno je agenciji Beta u Seizmološkom zavodu Srbije.Epicentar zemljotresa registrovan je nedaleko od Perudje, na dubini od 10 kilometara, što je relativno plitko.Nema podataka o materijalnoj šteti, ali je potres poljuljao gradjevine stare nekoliko vekova u istorijskom centru Rima,  navodi agencija Asošiejted pres.Italijanski mediji javljaju da se potres osetio u celoj centralnoj Italiji.U snažnom potresu koji je 24. avgusta pogodio italijanski gradić Amatriče poginulo je skoro 300 ljudi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan snažan zemljotres pogodio centralnu Italiju

Izvor: Beta, 26.Okt.2016

Još jedan snažan zemljotres magnitude 5,9 pogodio je večeras centralnu Italiju, saopštio je Nemački Istraživački centar za geonauke (GFZ).Posle prvog potresa magnitude 5,4 došlo je do nestanka struje, a zatvoreni su i glavni putni pravci u centralnoj Italiji, navodi agencija Asošiejted pres.Uspaničeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.