Snažan zemljotres pogodio Čile: Čekaju se izveštaji

Izvor: B92, 14.Jun.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Čile: Čekaju se izveštaji

Santjago de Čile -- Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni pogodio je pacifičku obalu Čilea, ali još nema izveštaja o eventualnim žrtvama i šteti, javlja AP.

Američki geološki zavod saopštioje da je epicenter zemljotresa, koji se dogodio sinoć, bio na dubini od 10 kilometara, oko 80 kilometara severno od grada Kokimbo.

Čileanske vlasti navode da je epicenter zemljotresa bio ispod okeana i da nije izdato upozorenje na cunami. Čile se nalazi u takozvanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “vatrenom prstenu” , zbog čega je jedna od najtrusnijih zemalja na svetu.

Zemljotres jačine 8,8 stepeni, koji je izazvao i cunami, pogodio je tu zemlju 2010. Godine, a tada je poginulo više od 500 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snažan zemljotres pogodio Čile

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2019

SANTJAGO DE ČILE - Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni pogodio je pacifičku obalu Čilea, ali još nema izveštaja o eventualnim žrtvama i šteti, javlja AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.