Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 07:37

Snažan zemljotres pogodio Australiju, u Melburnu oštećene zgrade

Zemljotres jačine šest jedinica Rihterove skale, jedan od najsnažnijih koji je zabeležen u Australiji, pogodio je jugoistok zemlje. U Melburnu su oštećene zgrade, a potres se osetio i u susednim saveznim državama Južnoj Australiji i Novom Južnom Velsu.
Epicentar je bio u Mensfildu, oko 200 kilometara severoistočno od Melburna, prestonice države Viktorije i bio je na dubini od 10 kilometara, prenosi Rojters.

Zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se osetio i u susednoj Južnoj Australiji i Novom Južnom Velsu.
Zabeležena su i dva naknadna potresa magnituda 4,0 i 3,1 po Rihteru.

Ovo je jedan od najjačih zemljotresa u Australiji poslednjih godina. Prema prvim informacijama nije pričinjena ozbiljna šteta i nema povređenih, što je potvrdio i australijski premijer Skot Morison.

Služba za hitne slučajeve upozorila je stanovnike da budu oprezni zbog mogućih naknadnih potresa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRESLA SE AUSTRALIJA Snažan potres na jugoistoku zemlje, pričinjena velika šteta

Izvor: Blic, 22.Sep.2021

Snažan zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je jugoistok Australije, saopšteno je danas iz australijske Agencija za geonauku.

Nastavak na Blic...

Jak zemljotres nedaleko od Melburna, naknadni potresi u jugoistočnoj Australiji

Izvor: VOA, 22.Sep.2021

Zemljotres jačine 6,0 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u sredu nedaleko od Melburna, saopštila je Geosajans Australija, što je jedan od najvećih zemljotresa u zemlji. Potres je naneo štetu zgradama u drugom po veličini gradu u zemlji i izazvao pomeranje tla i u susednim državama. Epicentar...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.