Slabiji zemljotres kod Prijepolja

Izvor: RTS, 07.Jan.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabiji zemljotres kod Prijepolja

Zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale pogodio područje Prijepolja, a osetio se i na području Pljevalja.

Zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale pogodio je područje na granici Crne Gore i Srbije, a iz Seizmološkog zavoda u Podgorici je saopšteno da potres nije mogao izazvati materijalne štete.

Kako se navodi, zemljotres se desio 10 kilometra severozapadno od Prijepolja, a osetio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se i na području Pljevalja.

Jačina zemljotresa iznosila je tri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri do pet do šest stepeni Merkalijeve skale.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara.

Iz Seizmološkog zavoda Crne Gore su naveli da je ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres kod Prijepolja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jan.2014

Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je danas zemljotres manje jačine sa epicentrom 10 kilometara sjeverozapadno od Prijepolja u Srbiji. Potres je registrovan u 13.02 časova, a osjetio se na području Pljevalja u Crnoj Gori intezitetom tri stepena Merkalijeve skale, saopšteno je iz Seizmološkog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Slab zemljotres na granici Crne Gore i Srbije

Izvor: Press, 07.Jan.2014

Kako se navodi, zemljotres se desio 10 kilometra severozapadno od Prijepolja, a osetio se i na području Pljevalja. ..Jačina zemljotresa iznosila je tri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri do pet do šest stepeni Merkalijeve skale. ..Žarište ovog zemljotresa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.