Slab zemljotres potresao  Dimitrovgrad i okolinu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slab zemljotres potresao Dimitrovgrad i okolinu

Zemljotres sa epicentrom u blizini bugarske granice zapadno od Sofije, sinoć u 23:29 osetio se i na teritoriji Dimitrovgrada.

Prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda Srbije, registrovan je zemljotres magnitude 2,6 jedinica Rihterove skale, a u Dimitrovgradu su ga osetili građani na višim spratovima.

Intenzitet u epicentru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << procenjen je na III - IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati umerena oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - kažu u Zavodu.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini srpsko-bugarske granice na potezu između bugarskih sela Nesla i Višan i dimitrovgradskog sela Verzar.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.