SRPSKI HEROJI TRAGAJU ZA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Naši spasioci locirali osobe ispod ruševina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 10:46

SRPSKI HEROJI TRAGAJU ZA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Naši spasioci locirali osobe ispod ruševina (FOTO)

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi.

Pripadnici Specijalističkog tima Sektora za vanredne situacije (SVS) koji su angažovani u Turskoj, u gradu Odabasi, juče su locirali na nekoliko mesta osobe ispod ruševina. Naši spasioci koristili su specijalnu opremu i tehniku i otkrili ljude ispod ruševina.

Druge spasilačke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekipe su zadužene za izvlačenje ljudi.

Pripadnici SVS na terenu tesno sarađuju sa kolegama iz Italije, Kine i Turske.

Locirani su na dubini od oko 20 metara ispod gomile tereta, šuta, betona...

Preko tela su tone materijala koje spacijalističke ekipe treba da uklone kako bi došle do tela.

Podesetimo, srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi.

Takođe, Srbija je u područja ugrožena zemljotresom poslala navalno vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila.

U dva razorna zemljotresa koja su u ponedeljak potresala Tursku za sada je poginulo više od 20.000 ljudi, a na desetine hiljada je i dalje zatrpano ispod ruševina.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Žena koju su pronašli srpski spasioci izvučena iz ruševina

Izvor: RTS, 10.Feb.2023

Srpski spasioci locirali su ženu koja je više od 100 sati provela u ruševinama nakon zemljotresa u Turskoj. Žena je spasena. . "Ženu, koju su srpski vatrogasci-spasioci juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu, nakon više...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.