SRBIJA SE ZATRESLA ČAK SEDAM PUTA! Evo u kojim gradovima su zabeleženi zemljotresi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2023, 12:07

SRBIJA SE ZATRESLA ČAK SEDAM PUTA! Evo u kojim gradovima su zabeleženi zemljotresi

Stručnjaci upozoravaju da se u slučaju zemljotresa nikako ne treba sklanjati ispod stepeništa, jer je to najopasnije, kao ni kod ulaznih vrata.

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije juče su na teritoriji naše zemlje zabeležili ukupno sedam potresa.

Prvi je zabeležen u prepodnevnim satima u Donjem Milanovcu, zatim je posle pola sata usledio zemljotres u Majdanpeku, a popodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se isto desilo u Boru, zatim dvaput u Majdanpeku u roku od samo 20 minuta.

Međutim, iste večeri zemljotres je zabeležen prvo u Kraljevu u 18.05 časova, a jačina mu je bila 1,9 stepeni po Rihteru.

Posle sat i po, registrovano je podrhtavanje tla i u Loznici, u 20.36 časova. Taj potres bio je jačine 2 stepena po Rihteru.

Reč je o seriji potresa koji su bili male jačine, koja ne može da izazove gotovo nikakva oštećenja a većina ljudi ih i ne oseti.

Inače, ovakvi potresi svakodnevna su pojava i kod nas pa skoro da nema dana da osetljivi aparati ne zabeleže nešto ovako. Podsetimo, prekjuče je zemljotres registrovan i kod Bajine Bašte.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.