SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO MEDITERAN! Treslo se od Egipta do Sirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2021, 08:08

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO MEDITERAN! Treslo se od Egipta do Sirije

Nekoliko država na udaru

Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je jutros registrovan zemljotres jačine 5,9 jedinica Rihtera u Istočnom Mediteranu.

EMSC navodi da je epicentar bio na dubini od 60 kilometara, 298 kilometara istočno od Irakliona u Grčkoj i 139 kilometara jugoistočno od ostrva Karpatos.

Grčki Katimerini istovremeno je javio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali registrovan jutros jugoistočno od Karpatosa.

Agencija Rojters prenosi da se zemljotres osetio i u Kairu i drugim gradovima u Egiptu, u Turskoj, Siriji, Libanu, Izraelu i na Kipru.

Ten minutes ago, a M6.3 #earthquake in the East Mediterranean Sea, felt in Cyporus, Turkey, Egypt, Syria, Lebanon, Israel and Greece, at least.https://t.co/WxmbZSd1a3 pic.twitter.com/XYJkrquYH4

— José R. Ribeiro (@JoseRodRibeiro) October 19, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres jačine 5,9 pogodio Istočni Mediteran: Epicentar bio na dubini od 60 kilometara

Izvor: Blic, 19.Okt.2021

Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je jutros registrovan zemljotres jačine 5,9 jedinica Rihtera u Istočnom Mediteranu.

Nastavak na Blic...

Snažan potres u Egejskom moru, osetio se u Egiptu i Izraelu

Izvor: RTS, 19.Okt.2021

Snažan zemljotres jačine 6,1 jedinice Rihtera potresao je grčko ostrvo Karpatos u jugoistočnom Egejskom moru. Podrhtavanje tla se osetilo i u Egiptu i Izraelu. . Atinski Geodinamički institut Nacionalne opservatorije saopštio je da je potres dogodio u 8.32 sati po lokalnom...

Nastavak na RTS...

Nema štete u zemljotresu koji je pogodio Karpatos

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2021

ATINA - Zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali, čiji je epicentar bio na dubini od 127 kilometara jugoistočno od grčkog ostrva Karpatos, nije izazvao nikakva oštećenja na zgradama, izjavio je danas gradonačelnik tog ostrva Janis Nisirios.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.