Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 17:44

Razoran zemljotres u Turskoj i Siriji – više od 3.700 mrtvih, Srbija poslala spasilačke timove

Više od 3.700 osoba stradalo je u zemljotresu jačine 7,8 jednica Rihterove skale koji je pogodio deo Turske u blizini granice sa Sirijom. Broj žrtava nije konačan. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan proglasio je sedmodnevnu žalost. U pomoć Turskoj stižu spasilački timovi iz cele Evrope, među kojima su i srpski specijaci. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Spasilačke službe i građani neprekidno tragaju za preživelima ispod ruševina srušenih zgrada u više gradova sa obe strane granice.

Epicentar zemljotresa koji se osetio čak i u Kairu, imao je epicentar severno od turskog grada Gazijantep u području na oko 90 kilometara od granice sa Sirijom
Potres je pogodio 10 pokrajina, a osetio se i u Ankari i drugim turskim gradovima.
Nakon tog razornog potresa usledilo je osam naknadnih.
U gradu Dijarbakiru, srušio se tržni centar.
Potres se osetio i u Damasku, kao i u Libanu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2023

Potvrđeno je najmanje 2.300 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji. Epicentar prvog i najrazornijeg zemljotresa bio je kod Gaziantepa. U Turskoj je nastradalo najmanje 1.498 osoba, a u Siriji 810. Potraga za zarobljenim i nestalim ispod ruševina traje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.