Rama obišao kuće oštećene u zemljotresu: Prevladaćemo strah VIDEO

Izvor: B92, 01.Dec.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama obišao kuće oštećene u zemljotresu: "Prevladaćemo strah" VIDEO

Tirana -- Albanski premijer Edi Rama posetio je bivšu močvarnu oblast Keneta kod Drača, gde je pažljivo pregledao nekoliko oštećenih kuća.

Rama se tom prilikom i upoznao sa stanovnicima koji su pretrpeli štetu u nedavnom zemljotresu.

Šefa vlade pratio je ambasador EU u Albaniji Luiđi Soreka, dok je tim švajcarskih stručnjaka pregledao zgrade u okviru procene štete koju je izazvao snažan zemljotres u tom području 26. novembra, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << albanska agencija ATA.

"Prevladaćemo razumljiv strah od ulaska u kuće slušajući albanske i strane stručnjake i ohrabrujući jedni druge", rekao je Rama.

Rama je citirao stručnjake koji kažu da je većina oštećenja površinska, dok će sve kuće čija je struktura oštećena biti srušene i izgrađene nove.

"Svi su zabrinuti. Videti da vam se ruši nešto u šta ste uložili čitav životni vek sigurno je veliki šok", rekao je Rama.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.