Potpisan ugovor o sanaciji škole u Kraljevu

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o sanaciji škole u Kraljevu

Potpisan ugovor sa nemačkom fondacijom Herman Gmajner o donaciji 70.450 evra za sanaciju štete u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" koja je oštećena u zemljotresu. Radovi počinju 18. jula.

U Kraljevu je danas, u prisustvu ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića, potpisan ugovor kojim je nemačka Fondacija Herman Gmajner, preko organizacije Dečjih sela, donirala 70.450 evra za sanaciju šteta od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zemljotresa škole "Vuk Karadžić" u ovom gradu.

Radovi na sanaciji osnovne škole koja ima 1.200 učenika u 50 odeljenja, počeće 18. jula.

Nemačka najveći donator Srbije, Rusija na dnu liste

Opljačkali butik u Kraljevu

Kraljevo: Uhapšen ubica majke

Radovi na sanaciji većine kraljevačkih osnovnih i srednjih škola sredstvima Ministarstva prosvete nisu još počeli, ali je ministar Obradović izrazio uveravanje da će sve škole biti sanirane do 1. septembra, jer kako je rekao, sve teče planiranom dinamikom.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović se zahvalio donatorima iz Nemačke, ocenjujući da je posle sanacije zgrada najvažnija sanacija školskih objekata.

Simović je podsetio da je za sanaciju škola Vlada našla sredstva koja su dovoljna za konstruktivnu sanaciju škola i ižrazio očekivanje da će nastava 1. septembra i za kraljevacke đake zapoceti u regularnim uslovima.

(Tanjug), Foto: Arhiva
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.