Podvodni zemljotres kod Krita jačine 6,1 stepen

Izvor: Akter, 16.Apr.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvodni zemljotres kod Krita jačine 6,1 stepen

Zemljotres jačine 6,1 stepeni pogodio je večeras ostrva na krajnjem jugu Egejskog mora, sa epicentrom u blizini Krita, saopštili su grčki seizmolozi

Za sada nema informacija o povređenima i većoj materijalnoj šteti.

Epicentar potresa bio je na oko 20 kilometara ispod površine mora i na oko 50 kilometara od zone u kojoj se spajaju afričke >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i evroazijske tektonske ploče, naveo je američki Centar za geofiziku (USGS).

Atinska Opservatorija za geofiziku saopštila je da je epicentar potresa koji se dogodio u 18.21 (GMT), bio na oko 14 kilometara od malog ostrva Kasos severoistočno od Krita, gde se zemljotres najviše osetio.

Zemljotres se osetio i na ostrvima Karpatos i Rodos.

U Grčkoj i susednoj Turskoj potresi su česti, jer je to jedno od seizmički najaktivnijih područja sveta. Većina tamošnjih potresa se događa u podmorju i žrtve su retke.

Grčku godišnje pogodi između 2.500 i 3.000, uglavnom manjih potresa.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.