Pet poginulih, 54 povređena u zemljotresu u Kini

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet poginulih, 54 povređena u zemljotresu u Kini

Najmanje pet osoba je poginulo a 54 je povređeno u snažnom zemljotresu magnitude 6,3 koji je pogodio slabo naseljenu, planinsku oblast u zapadnoj Kini, naveli su danas zvaničnici.

Među povređenima u jučerašnjem potresu su i 42 đaka koji su stradali u stampedu u jednoj osnovnoj školi.

Američka geološka služba magnitudu potresa procenila je na 5,9, dok je kineska seizmološka agencija navela da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je bila 6,3.

Epicentar potresa bio je u provinciji Sičuan. Zbog potresa se srušilo 30 kuća, a 2.630 pretrpelo je oštećenja, saopšteno je iz vlade Sičuana.

Zapad Kine je često na meti zemljotresa, a jučerašnji potres mogao se osetiti i u glavnom gradu Sičuana Čengduu u podnožju Himalaja.

Sičuan je i u maju 2008. pogodio zemljotres magnitude 7,9, u kojem je poginulo skoro 90.000 ljudi, od čega mnogi u srušenim građevinama. Od tada su građevinski standardi znatno poboljšani, a takođe je poboljšan i kapacitet zemlje za reagovanje u hitnim situacijama - boljom opremom i obučenim spasilačkim timovima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.