Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 17:21

Patrijarh Porfirije sutra u poseti stanovnicima Banije stradalim u zemljotresu

U organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Srpskog narodnog vijeća, Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije i episkop gornjokarlovački Gerasim, sutra će posetiti stanovnike Banije koji su stradali u decembarskom zemljotresu.
Na Baniji, srpski patrijarh prvo će posetiti Majske Poljane i porodicu Pavla Kukoleče, a obići će i druge porodice u tom mestu i gradu Glini kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivistkinje i aktivisti SNV-a s područja Gline već nedeljama pomažu.

Po povratku u Zagreb, patrijarh će posetiti bazu Civilne zaštite Lekenik, gde se očekuje isporuka dva velika i četiri manja kontejnera, donacija Srpske pravoslavne crkve i ambasade Srbije u Zagrebu području Banije stradalom u zemljotresu.
Poseta patrijarha Porfirija je nastavak pomoći koju SPC šalje stanovnicima Banije, usmeravanu iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, koju je vodio novi srpski patrijarh, a u koordinaciji s humanitarnom inicijativom SNV-a "Banija je naša kuća".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PATRIJARH PORFIRIJE SUTRA U POSETI HRVATSKOJ: Obilazi porodice nastradale od decembarskog zemljotresa

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021

Poseta je nastavak pomoći koju SPC šalje stanovnicima Banije..U organizaciji Mitropolije zagrebačko - ljubljanske i Srpskog narodnog veća (SNV), patrijarh srpski Porfirije i episkop gornjokarlovački Gerasim sutra će posetiti stanovnike Banije koji su nastradali u decembarskom potresu...Patrijarh...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.