Papa osudio moderni greh ravnodušnosti prema gladi i patnji

Izvor: Prva.rs, 04.Sep.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa osudio moderni greh ravnodušnosti prema gladi i patnji

Odlučiti da "ne vidite glad, bolest, eksploatisane ljude, to je težak greh, a istovremeno to je greh današnjice, kazao je papa hiljadama okupljenih vernika na Trgu Svetog Petra u Rimu.
Kako prenosi AP, među okupljenima je bilo i mnogo dobrovoljaca, od kojih su neki pomagali u zemljotresu od 24. avgusta koji je pogodio centralnu Italiju.
Papa je posebno pohvalio njihovo milosrđe koje je pomoglo ljudima pogođenim patnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da se osete voljenim.
Majka Tereza, dobitnica Nobelove nagrade za mir i jedna od najuticajnijih žena u istoriji crkve, u nedelju će biti proglašena sveticom, 19 godina posle smrti.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.