Ovo je izvan mojih najluđih maštanja

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je izvan mojih najluđih maštanja"

Edi Rama kaže da ni u najluđim snovima nije očekivao da će se za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa u Albaniji prikupiti tako velika svota novca.

Novac je sakupljen na međunarodnoj donatorskoj konferenciji.

"Ovo je izvan mojih najluđih maštanja", izjavio je Rama na kraju konferencije, koja je održana u Briselu, prenosi Rojters.

Na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" skupljeno je 1,15 milijardi evra, obajvio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije danas komesar EU za proširenje Oliver Varheji.

Varheji, koji je predsedavao donatorskom konfrencijom koju je u Briselu organizovala EU, rekao je da sa ponosom može da zaključi da je skupljeno 1,15 milijardi evra pomoći za obnovu zemljotresom pogođene Albanije.

"Jaka poruka koju smo poslali albanskom narodu jeste da mi brinemo", naveo je Varheji na svom Tviter nalogu.

On je najavio da će se vrlo brzo krenuti u primenu skupljenih sredstava za rekonstrukciju i rehabilitaciju Albanije.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je rekla da su na donatorskoj konferenciji prikupljena veća sredstva nego što je to bilo planirano.

"Prevazišli smo naše ciljane vrednosti za rekonstrukciju", kazala je Fon der Lajen.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Prikupljena suma prevazilazi moje najluđe snove

Izvor: Blic, 17.Feb.2020

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da ni u najluđim snovima nije očekivao da će se na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa u Albaniji prikupiti tako velika svota novca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.