NOVI ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU! Istok zemlje RAZRUŠEN, tlo NE MIRUJE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU! Istok zemlje RAZRUŠEN, tlo NE MIRUJE (FOTO/VIDEO)

Još jedan potres.

Novi zemljotres, jačine 5.1 stepeni Rihterove skale pogodio je tursku provinciju Elazig, samo dan nakon potresa u kom je poginulo najmanje 22 ljudi.

Prvi potres se osetio oko 7 i 30 po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilometara, javlja Američka seizmološka služba. Za stanovnike provincije Elazig ovo je bio drugi potres za manje od dva dana. Juče je razorni potres od 6.8 stepeni rihtera ubio najmanje 22 osobe, dok je povređeno više od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1000.

Felt #earthquake (#deprem) M5.2 strikes 106 km NW of #Diyarbakır (#Turkey) 6 min ago. Please report to: https://t.co/9UQxowwNJy pic.twitter.com/Fl34NDILqb

— EMSC (@LastQuake) January 25, 2020

Ovaj novi zemljotres je sprečio vatrogasce i spasilačke službe da nastave potragu za civilima za koje se sumnja da su zatrpani ispod ruševina.

U jučerašnjem potresu su uništene i stambene zgrade, a kao posledica zemljotresa izbili su i požari sa kojima su se vatrogasci borili celu noć.

We dispatched 248 Disaster Experts to the region within the response plan we created after the earthquake that occurred in Sivrice district of Elazig. 33 Emergency Response and Communication Vehicles also accompanied our team. pic.twitter.com/Yk6hblwDcn

— Türk Kızılay English (@TurkKizilay) January 25, 2020

Američka seizmološka služba izvestila je da je jučerašnji potres u Turskoj osetilo oko pola miliona ljudi, a osetio se i u Iraku, Siriji, Libanu i Izraelu.

Rescue efforts continue in Turkey's eastern provinces of Elazig and Malatya after a powerful quake overnight killed at least 22 people and injured over a thousand pic.twitter.com/offtv29eKO

— TRT World (@trtworld) January 25, 2020

Turska se nalazi na sudaru nekoliko tektonskih ploča, i kroz istoriju su tu zemlju pogađali razorni zemljotresi. U Vanu, gradu na istoku Turske je 2011. godine  poginulo više od 500 ljudi, dok je u Izmitu 1999. poginulo više od 17.000 ljudi, dok je pola miliona ostalo na ulici.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.