Izvor: Blic, 03.Sep.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SNAŽNI POTRESI Centralnu Italiju pogodio zemljotres

Zemlja nastavlja da se trese u centralnoj Italiji, a nakon zemljotresa u kojem je 24. avgusta poginulo oko 300 ljudi, novi snažni potresi zabeleženi su danas iza podneva u Mačerati, Askoli Pičenu i Ankoni u pokrajini Marke, u pokrajini Umbrija, kao i jugu Apeninskog poluostva.

Italijanski list "Korijere dela sera" navodi da je epicentar zemoljotresa jačine 4,5 stepeni Rihterove skale bio u Sibilinskim planinama u blizini mesta Kastelsantanđelo sul Nera, koje je već značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oštećeno u zemljotresu pre deset dana i kojem je uspostavljeno privremeno naselje pod šatorima.

Prethodno je tokom noći zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale probudio stanovnike na području gradića Norča blizu Peruđe u pokrajini Umbrija, pa su ljudi u strahu izašli na ulice.

Ansa navodi i da je zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale registrovan u moru kod obala provincije Ređo Kalabrije u južnoj pokrajini Kalabrija, na dubini od 76 kilometara.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TRESE SE I MORE: Snažni zemljotresi pogodili centralnu Italiju!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2016

...Italijanski list "Korijere dela sera" navodi da je epicentar zemoljotresa jačine 4,5 stepeni Rihterove skale bio u Sibilinskim planinama u blizini mesta Kastelsantanđelo sul Nera, koje je već značajno oštećeno u zemljotresu pre deset dana i kojem je uspostavljeno privremeno naselje pod šatorima..Prethodno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.