NAJNOVIJI PODACI: Broj poginulih u razornim zemljotresima u Turskoj PORASTAO

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 14:58

NAJNOVIJI PODACI: Broj poginulih u razornim zemljotresima u Turskoj PORASTAO

Stravična brojka.

Broj ljudi za koje je potvrđeno da su izgubili život u nekoliko razornih potresa koji su u februaru pogodili Tursku i Siriju, samo u Turskoj, prema podacima vlade, porastao je na 50.782.

Među njima je oko 7.300 stranaca, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu za turski CNN.

Dva snažna potresa magnitude 7,7 i 7,6 po Rihteru potresla su 6. februara jugoistočnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tursku i severnu Siriju.

U obe zemlje poginulo je ukupno više od 57.000 stanovnika, a samo u Turskoj ih je bez krova nad glavom ostalo više od dva miliona.         Prošle sedmice su u oluji u potresom pogođenoj regiji Kahramanmaraš oštećeni šatori u kojima su privremeno smešteni preživeli, pri čemu je jedna osoba poginula, a povređeno ih je najmanje 50.

Uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora koji će se u Turskoj održati 14. maja, Sojlu je rekao da će se u područjima pogođenim zemljotresom preduzeti sigurnosne mere, ali nije izneo pojedinosti.

Dodao je da će se glasanje održati u školama i kontejnerima.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.