Miloje gladuje zbog srušene kuće

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2011, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloje gladuje zbog srušene kuće

ČAČAK - Miloje Stevanović (44) iz Kačulica, sela na granici Čačka i Kraljeva, otac dvoje dece, trenutno bez posla, otpočeo je juče u 10 časova štrajk glađu jer, kako tvrdi, ni punih osam meseci posle zemljotresa nije dobio nikakvu pomoć za opravku teško oštećene kuće na kojoj je zvanično procenjena šteta od 1,25 miliona dinara.

"Ostao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bez posla u Kraljevu, još me je pogodio i zemljotres. Očekivao sam bilo kakvu pomoć, ali od nje ni traga. Dok su postradalima na teritoriji Kraljeva pravljene nove kuće, meni i drugim ljudima na desetak kilometara od epicentra, samo zato što smo u drugoj opštini, ostavljeno je da se sami snalazimo kako znamo i umemo. Ovo je, nažalost jedini način da nadležnima skrenem pažnju na veliku nepravdu", izjavio je Stevanović.

Štrajk glađu Stevanović je otpočeo u 10 časova, pored regionalnog puta između Čačka i Kraljeva, na granici teritorija dva grada.

Zamenik gradonačelnika u Čačku Saša Obradović izjavio je da je lokalna samouprava uradila sve što je bilo u njenoj nadležnosti. Posle popisa svih šteta na 395 građevinskih objekata u selima na granici sa teritorijom Kraljeva, još u martu, na osnovu odgovarajućeg zakona, upućen je zvaničan dopis vladi sa svim potrebnim podacima.

"Sve do danas nismo iz Beograda dobili nikakav odgovor. Preostalo nam je da sačekamo septembar, kada vršimo rebalans gradskog budžeta, i tada izdvojimo deo sopstvenih sredstava da pomognemo zemljotresom pogođenom stanovništvu sa našeg područja", rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.