Kraljevo ukida vanrednu situaciju

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo ukida vanrednu situaciju

Kraljevo -- Na današnjoj sednici Skupštine grada Kraljeva odlučivaće se o predlogu za ukidanje vanredne situacije, koja je proglašena posle zemljotresa u novembru.

Prema Poslovniku o radu Skupštine, o ovoj, kao i o svim ostalim tačkama parlament glasa na kraju zasedanja.

Podnoseći izveštaj o sanaciji, gradonačelnik Kraljeva je rekao da je na račun za pomoć Kraljevu do sada uplaćeno 871,8 miliona dinara, od čega je najveći deo iz državnog budžeta. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na računu ima 154,4 miliona dinara.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, koji je po funkciji i komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stekli formiranjem posebnog odeljenja gradske uprave koje će se baviti sanacijom posledica zemljotresa.

"Očito je da nam je potrebna hitna finansijska intervencija. Imam uverevanja premijera Mirka Cvetkovića i koordinatora za pomoć Kraljevu ministra Milana Markovića da će sredstva biti uplaćena na vreme", kazao je Simović.

Prema njegovim rečima, najviše novca je utrošeno za izgradnju montažnih kuća i to za građevinske i završne radove 282 miliona i za montažne kuće 199 miliona dinara.

U nastavku sednice Skupštine grada Kraljeva, koja na dnevnom redu ima više od 40 tačaka, odbornici će odlučivati o predlogu za poskupljenje daljinskog grejanja, Prostornom planu do 2025. godine, kao i o radu javnih preduzeća i ustanova.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.