KULJA BES TURAKA ZBOG IZJAVE ERDOGANA: Evo koga je označio kao krivca za razorni zemljotres

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 17:55

KULJA BES TURAKA ZBOG IZJAVE ERDOGANA: Evo koga je označio kao krivca za razorni zemljotres

Erdogan je danas priznao i da pomoć ne stiže toliko brzo koliko su se nadali.

Bes u Turskoj zbog izjave prvog čoveka te zemlje da je katastrofalni zemljotres koji je pogodio tu zemlju, a u kom je stradalo najmanje 22.000 ljudi, "deo subine" ne jenjava.

- Šta se dogodi, dogodi se. Ovo je deo sudbine - rekao je turski predsednik jednoj osobi tokom obilaska pogođenih područja na jugu.

Time je ponovio svoju izjavu od pre nekoliko meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koju je dao nakon smrtonosne rudarske katastrofe u državnom rudniku uglja. Tada je takođe okrivio "sudbinu" za eksploziju u kojoj je poginula najmanje 41 osoba.

The combined death toll in Turkey and Syria from Monday’s devastating earthquake rose to at least 19,823, after Turkey’s president, Recep Tayyip Erdoğan, announced that 16,546 had died, while state media in Syria reported that the death toll in government-held areas had risen... pic.twitter.com/uiXTL07KDl

— EDHUB🌍ℹ (@eddie_wrt) February 9, 2023

- Razaranje je pogodilo toliko zgrada… da, nažalost nismo mogli da intervenišemo toliko brzo koliko smo se nadali - rekao je Erdogan tokom posete južnom gradu Adijamanu.

Dodao je da je Turska formirala možda najveći spasilački tim na svetu sa 141.000 spasilaca.

Podsetimo, u razornom zemljotresu magnitude 7,8 koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 22.000 ljudi, dok ih je najmanje 78.124 povređeno. Spasioci su u trci sa vremenom da izvuku preživele iz ruševina zgrada.

Vlasti kažu da se srušilo oko 6.500 zgrada u Turskoj, a brojne su oštećene u zoni potresa kojom je obuhvaćeno oko 13 miliona ljudi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.