Još dva zemljotresa kod Zakintosa

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva zemljotresa kod Zakintosa

Dva nova manja potresa uzdrmala su područje kod zapadnog grčkog ostrva Zakintos, ali nije prijavljeno da je pričinjena bilo kakva šteta.

To su saopštili grčki geološki eksperti.

Atinski institut za geodinamiku saopštio je da su se potresi dogodili u razmaku od sedam minuta, prenosi AP.

Prvi, jačine od 4,4 stepena, registrovan je u 5.11 po lokalnom vremenu, dok je epicentar bio 78 kilometara južno od Zakintosa, na dubini od 10 kilometara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sedam minuta kasnije, potres jačine 5,0 stepeni zabeležen je 59 kilometara jugozapadno od ostrva na dubini od sedam kilometara.

Zakintos je 26. oktobra pogodio jak zemljotres, jačine 6,4 stepena, a od tada je registrovan 21 naknadni potres jačine od najmanje 4,0 a najviše 5,5 stepeni.

Kao posledica snažnog zemljotresa pre 10 dana, ovo grčko ostrvo pomerilo se za najmanje tri centimetra ka jugozapadu, što je zaključeno na osnovu ditigalne obrade i analize radarskih snimaka koje je napravio satelit EU i ESA Sentinel-1 servisa Kopernikus.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.