Jaki zemljotresi na Novom Zelandu i Solomonskim ostrvima

Izvor: B92, 10.Sep.2018, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaki zemljotresi na Novom Zelandu i Solomonskim ostrvima

Honijara, Velington -- Snažan zemljotres od 6,9 stepeni Rihterove skale, koji je bio na velikoj dubini, pogodio danas ostrvski arhipelag Kermadek kod obala Novog Zelanda.

Nema izveštaja o šteti ili povređenima niti se očekuje pojava cunamija.

AP prenosi da je Geološki institut SAD objavio da je potres zabeležen na 775 kilometara severnoistočno od novozelandskog grada Oklenda, na dubini od 111 kilometara.

Prethodno je snažan zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je obalu Solomonskih ostrva u južnom Pacifiku.

Japanska agencija Kjodo objavila je da je potres je registrovan na 65 kilometara severozapadno od Kirakire, na dubini od 64,5 kilometara.

Pacifički centar za upozorenja na cunami, na Havajima, nije izdao upozorenje na cunami ni u ovom slučaju.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.