Jak zemljotres u Kini: Ima povređenih

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Kini: Ima povređenih

Peking -- Jak zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio grad Nejđang u kineskoj provinicij Sečuan, objavili su kineski mediji. Za sada povređeno devet osoba.

Kako prenosi portal "CGTN", zemljotres je registrovan u 8.14 sati po lokalnom vremenu. Četiri povređene osobe su u kritičnom stanju, saopštile su lokalne vlasti.

Zbog zemljotresa urušilo se 20 kuća, dok je 11.968 domaćinstava ostalo bez struje.

Više od 2.000 spasilaca, medju kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i pripadnici policije, službe za vanredne situacije, vatrogasci, učestvuju u akciji spasavanja.

Seizmolozi navode da je malo verovatno da će u narednim danima ovaj region pogoditi jači zemljotres.

Zemljotres je registrovan na dubini od 14 kilometara.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZEMLJOTRES U KINI Snažan potres pogodio Sečuan, povređeno najmanje devet osoba (VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Dec.2019

Najmanje devet osoba povređeno je danas u zemljotresu jačine 5,2 stepena koji je pogodio grad Nejđang u kineskoj provinicij Sečuan, objavili su kineski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.