Jak zemljotres pogodio Indoneziju

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Jul.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres pogodio Indoneziju

Zemljotres jačine sedam stepeni Rihtera pogodio je danas indonežansku provinciju Papuu, saopštio je američki geološki institut. Pacifički Centar za upozoravanje na cunami koji se nalazi na Havajima, saopštio je da nema opasnosti od cunamija. Institut je saopštio da se zemljotres dogodio u 6,41 sat ujutro po lokalnom vremenu, s epicentrom skoro 250 kilometara zapadno od prestonice provincije Džajapura, na >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << dubini od 52 kilometra, ispod džungle, javio je AFP. Indonezija leži na takozvanom "Krugu vatre", pojasu oko Pacifičkog okeana gde pomjeranja tektonskih ploča izazivaju česte zemljotrese i vulkanske aktivnosti. (B92, foto: YAYimages)
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na istoku Indonezije zemljotres jačine sedam stepeni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2015

Zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale potresao je jutros provinciju Irijan Džaja na istoku Indonezije, ali još nema podataka o šteti ili žrtvama, saopšteno je iz američke Agencije za geološka istraživanja /USGS/...U saopštenju se navodi da je potres bio na dubini od 52,8 kilometara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.