Jak zemljotres pogodio Banjaluku; Građani uznemireni: Prodrma baš

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 23:42

Jak zemljotres pogodio Banjaluku; Građani uznemireni: "Prodrma baš"

Banjaluka -- Večeras oko 23:13 časova u Banjaluci se osetio zemljotres.

Prema poslednjim informacijama, epicentar je bio 6 kilometara istočno od Gradiške.

"Ovo je, subjektivno, drugi po jačini potres koji sam osetio u poslednjih 15-ak godina u Banjaluci. Samo je grunulo. Kratko je trajalo, možda sekundu, ne kao pre par godina kada je drmalo u Hrvatskoj, ali nam nije bilo svejedno", rekao je stanovnik Banjaluke za "Blic".

Potres je uznemirio građane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ubrzo su na Tviteru počele da se nižu objave. Građani su podelili svoje utiske, pa je tako jedna korisnica Tvitera napisala: "Prodrma baš".

Drugi korisnik napisao je: "Dobro se čulo".

Pojavile su se oprečne informacije o snazi zemljotresa, jedna, sa EMSC, gde se navodi da je zemljotres magnitude 1,5 po Rihterovoj skali, dok je prema "Android Earthquake Alert" potres bio jak 4,6 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemljotres zatresao Banjaluku

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2023, 00:10

BANJALUKA - U Banjaluci se večeras u 23:12 osjetio zemljotres, a prema prvim informacijama jačine je 4,4 stepena po Rihteru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.