Izvučena tijela svih nastradalih rudara

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Feb.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučena tijela svih nastradalih rudara

Tijela sva četiri muškarca, zatrpana kada se na njih obrušila zemlja poslije zemljotresa koji je pogodio područje Tuzle, izvučena su danas oko 17 sati, potvrdile su kantonalne vlasti. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je i da će tijela, otkrivena na Površinskom kopu Dubrave, biti prebačena na Univerzitetski klinički centar Tuzla na obdukciju, kako bi se utvrdio uzrok smrti, >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << prenijela je agencija Fena. U nesreći su poginuli Alem Dedić, Arif Alibašić, Adel Šehić i Edin Herić, koji su nelegalno kopali ugalj i tako zarađivali za život, dok je Mersed Dedić zadobio lakše telesne povrede. Dedić je nakon ukazane pomoći na lični zahtjev napustio UKC Tuzla. Prema riječima Sakiba Muhtarevića, direktora Površinskog kopa Dubrave, uviđaj kojim rukovode Kantonalno tužiteljstvo Tuzla još traje. Prema prvim informacijama, riječ je o "ilegalnim rudarima". Kako saznaje Avaz, oni su u međusmjeni sa traktorom ušli na radilište gdje je otkopan ugalj i gdje je mehanizacija rudnika PK Dubrave i sa bagera, takozvanog "libero", kupili ugalj u traktor. Tom prilikom sloj zemlje se obrušio na njih pri čemu je, kako je navedeno, zatrpan traktor i bager. "Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila nakon što su određene osobe došle u ugljenu etažu u kop, i to sa dva traktora. U jednom momentu došlo je do klizanja jalovinske etaže i došlo je do zatrpavanja ta dva traktora i, vjerovatno, četiri osobe. Naime, čovjek koji je izbjegao nesreću kazao je da ih je bilo petorica. Na njih se obrušilo 4 do 5 hiljada kubika zemlje. Pokušavamo doći do zatrpanih osoba", kazao je Duranović. Tuzlanski kanton pogodio je juče zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale, a epicentar je bio u regionu Kalesije. I to je možda doprinijelo tragediji. Iza dvojice poginulih ostale su supruge i maloljetna djeca. (MONDO/ Agencije)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvučena tela četvorice poginulih u zemljotresu u Tuzli

Izvor: Prva.rs, 22.Feb.2015

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je i da će tela, otkrivena na Površinskom kopu Dubrave, biti prebačena na Univerzitetski klinički centar Tuzla na obdukciju, kako bi se utvrdio uzrok smrti, prenela je agencija Fena.. .Usled zemljotresa koji je...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.