IZDATO VAŽNO UPOZORENJE POSLE ZEMLJOTRESA! Izbegavajte ova mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 12:36

IZDATO VAŽNO UPOZORENJE POSLE ZEMLJOTRESA! Izbegavajte ova mesta

Zemljotres jačine 5 stepeni Rihterove skale pogodio je Grčku.

Nakon snažnog zemljotresa, stanovnicima tog područja stiglo je upozorenje na opasnost od klizišta.

Upozorenje, koje je izdala Služba 112 za krizne komunikacije pri Ministarstvu za klimatske krize i civilnu zaštitu, je aktivirano u prefekturi Hanija, posle zemljotresa od 4,9 stepeni Rihterove skale.

- Zbog seizmičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podrhtavanja u vašoj oblasti izbegavajte opasna područja (kanjone, stene), opasnost od klizišta. Pridržavajte se uputstava nadležnih - upozorava se u poruci 112 stanovnicima južne Hanije.

Zemljotres se dogodio u 10.40 ujutro i osetio se u zapadnim regionima Krita.

Zemljotres se osetio u Paleohori, Sugi i Sfakiji, dok za sada nije prijavljena šteta.

Podseća se da se ranije jutros na istom području dogodio slab zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale. Prema Geodinamičkom institutu iz Atine, potres je zabeležen 41 kilometar južno od Paleohore, sa dubinom epicentra procenjenom na 25,8 kilometara.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.