Započeta sanacija škola u Kraljevu

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započeta sanacija škola u Kraljevu

Kraljevo -- Započela je sanacija posledica zemljotresa na Gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu.

Iako je rok za završetak radova 10. septembar, ministri Žarko Obradović i Milan Marković, koji su obišli početak radova, tvrde da će svi učenici od 1. septembra pohađati nastavu u svojim školama.

Nakon gotovo čitave školske godine provedene u klupama osnovnih škola van grada, kraljevački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gimnazijalci, ali i učenici Ekonomsko-trgovinske škole sa kojima dele zgradu, vratiće se u svoje učionice.

Direktor Gimnazije Miroslav Vidić kaže da je, prema ugovoru, rok za završetak radova 45 dana.

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da će na svim školskim objektima biti urađeno samo seizmičko obezbeđenje i uverava da će od 1. septembra sve kraljevačke škole biti statički sigurne.

Na pitanje novinara zbog čega sanacija počinje tek sada, Obradović odgovara da je upravo novac razlog za smanjeni obim radova, ali i njihovo kašnjenje.

Osim što se slaže sa kolegom zaduženim za prosvetu da će svi đaci novu školsku godinu započeti u svojim klupama, ministar za lokalnu samoupravu Milan Marković tvrdi i da će sanacija stambenih objekata, koja je do sada koštala gotovo 2 milijarde dinara, biti završena 1. oktobra.

Vrednost radova na sanaciji posledica novembarskog zemljotresa na kraljevačkim školama je 105 miliona dinara, a novac su obezbedili Vlada Srbije, Poštanska štedionica i Pošta.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majstori samo u dve škole

Izvor: Press, 26.Jul.2011, 06:57

Optimizam ministra - Sanaciju čeka 13 škola, a sada se radi samo u Gimnaziji i OŠ „Vuk Karadžić". Ipak, ministar prosvete Žarko Obradović uverava da će u svim školama od 1. septembra moći da se odvija nastava

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.