Marković: Kraljevčani, ne propuštajte priliku

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Kraljevčani, ne propuštajte priliku

Građani Kraljeva sa nerešenim imovinsko-pravnim odnosima mogu da zatraže novčanu pomoć od države, saopštio je Milan Marković, ministar za lokalnu samoupravu.

Ministar za lokalnu samoupravu Milan Marković pozvao je danas u Kraljevu stanovnike tog grada koji zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa nisu dobili novčanu pomoć države za sanaciju domova, da što pre reše taj problem i prijave se za pomoć.

Kako je naveo, taj njihov postupak usporava celokupnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sanaciju posledica zemljotresa koji je u novembru prošle godine pogodio Kraljevo, a poslednji rok da se prijave je 10. septembar.

Kraljevčanin vratio hiljadu evra

Poginuo mladić u Kraljevu

Milan Marković: Stranke će sada birati najbolje

"Pozivam gradjane da do 10.septembra urade sve što je do njih, jer ako ne mogu da reše imovinsko-pravne odnose ili ne donesu projekte sanacije koje smo opet mi finansirali, time zadržavaju ceo proces", rekao je on.

Marković je poručio gradjanima da je država prema njima postupila korektno i da će u slučaju da ne poštuju ranije propisane rokove dobiti manje novca za sanaciju objekata.

"Praktično, grad i država su preuzeli obavezu za koju nisu dužni, a nije ni normalno da se baš toliko staraju o privatnoj svojini. Postoje situacija u kojima udjemo u stan čiji vlasnik kaže da mu je malo 20.000 dinara za krečenje, iako stan nije osiguran", naveo je on.

Marković je kazao da je država, pored saniranja škola i bolnica, preuzela brigu o 16.000 privatnih objekata i 8.500 stanova, za koje je obezbedila "ozbiljan obim novca", koji će omogućiti potpunu sanaciju.

Ministar je danas obišao radove na sanaciji oštećenih stambenih zgrada i najavio da će sanacija posledica zemljotresa biti završena 1. oktobra, u, kako je naveo, "rekordno kratkom roku".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.