Kraljevčanin štrajkuje glađu i žeđu

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčanin štrajkuje glađu i žeđu

KRALJEVO - Miodrag Jović (60), konobar bez stalnog zaposlenja, od 17. maja štrajkuje glađu i žeđu ispred zgrade Skupštine grada Kraljeva nezadovoljan novcem koji je dobio za popravku kuće oštećene u zemljotresu, 3. novembra.

"Nisam više u mogućnosti da čekam i drugu reviziju projekta za čiju izradu sam platio 100 evra, potucajući se po kolektivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šmeštaju i kao podstanar", rekao je juče Jović dopisniku agencije Beta.

Štrajkač je izjavu dao ležeći na ćebetu ispred zgrade u kojoj su Skupština grada i sedište Raškog okruga. Jović je govorio tihim glasom i bio je pokriven ćebetom.

"Sa 120.000 dinara koliko sam dobio za popravku oštećenja na kući koja su svrstana u oštećenja pete kategorije, nisam u mogućnosti da završim popravku kuće koja je veličine 45 metara kvadratnih", dodavši da su mu majstori za popravku već tražili od 2.300 do 2.500 evra.

Jović je kazao da njegova porodica - on, sin, snaja i supruga, žive od 20.000 dinara koju zarađuje njegova žena Zorica.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva Radojica Kočović rekao je ranije Beti da Miodrag Jović može da preuzme projekat koji je pretrpeo reviziju i da počne sanaciju oštećene kuće. "Prema važećim kriterijumima koji su u slučaju Jovićeve kuće poštovani, sve je završeno i on može da počne sa njenom rekonstrukcijom. Država nije dužna da nadoknadi štetu nastalu tokom zemljotresa u potpunosti, već da pomogne koliko može", kazao je Kočović.

On je dodao da projekat nije predat na vreme, da je revizija malo duže potrajala i da štrajk nije način borbe protiv utvrđenih kriterijuma koji su u Jovićevom slučaju poštovani. Jovića je preksinoć, na poziv direktora Zdravstvenog centra "Studenica" Dragana Arsića obišla ekipa Hitne pomoći. Štrajkač je rekao da mu je izmeren povišen krvni pritisak 180/100, ali da je odbio da popije tablete protiv povišenog pritiska.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.