Kraljevčanin pravi kuću od drveta i slame

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčanin pravi kuću od drveta i slame

KRALJEVO - Kraljevčanin Dragan Katanić, kome je kuća uništena u zemljotresu, od novca za sanaciju kuće počeo da gradi novi dom od drveta i slame, jer smatra da u njemu neće strahovati od novog pomeranja tla. Kuća koju gradi najbliža je, kako kaže, kućama u kojima su živeli Etrurci.

Novcem koji je dobio od države za sanaciju kuće uništene u zemljotresu, Kraljevčanin Dragan Katanić odlučio je da sam sazida novu kuću od drveta i slame. Veruje, kako kaže, da u njoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << neće strahovati od pomeranja tla, javlja RTS.

Katanić je kompjuterski programer po struci, ali je uveren u svoje majstorsko umeće i projekat novog krova nad glavom svoje porodice.

Na internetu je razmatrao najmanje šest hiljada različitih rešenja gradnje, a projekat izgradnje koji je on odabrao je, kako kaže, najbliži kućama u kojima su živeli Etrurci.

Dragan Katanić kaže da je zbog elipsastog oblika kuća otpornija od bilo čega na zemljotres, jer se sastoji od tri prstena, jako je niska, ima veliku površinu i ravan, ne postoje ćoškovi gde se skupljaju sile zemljotresa.

Prema procenama Katanića, izgradnja kuće će ga koštati nešto manje od osam hiljada evra.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.