Kraljevačko tlo i dalje ne miruje

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevačko tlo i dalje ne miruje

Kraljevo -- Prošlo je sedam meseci od zemljotresa u Kraljevu u kom je oštećeno 25.000 stambenih objekata, a tlo u tom gradu i dalje ne miruje.

Stručnjaci uveravaju da je reč o uobičajenom smirivanju tla, ali građani kažu da im u tim trenucima nije ni najmanje prijatno.

Samo od početka juna, tlo u Kraljevu se zatreslo pet puta. Iako je reč o slabijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotresima, Kraljevčani kažu da ih svaki potres seća na prizore iz novembra prošle godine. Mnoge građane ipak više brine to što i dalje nemaju krov nad glavom.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović navodi da je do sada isplaćena oko milijarda i po dinara građanima čiji su domovi pretrpeli štetu, kao i da je isporučen materijal za obnovu 2,500 kuća.

Prema Simovićevim rečima, do kraja nedelje pod krovom će biti 400 montažnih kuća za građane čiji su domovi pretpreli oštećenja koja je bilo nemoguće popraviti.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.