GLAVNI POTRES PROŠAO, SLEDI VIŠE MANJIH!

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLAVNI POTRES PROŠAO, SLEDI VIŠE MANJIH!

DIVČIBARE - U Republičkom seizmološkom zavodu Divčibare ne očekuju jače potrese od zemljotresa koji je noćas pogodio Kraljevo, a iznosio je 5,4 stepena Rihterove skale, rekla je direktorka Republičkog seizmološkog zavoda na Divčibarama Slavica Radovanović. Ona je ukazala da se može očekivati više manjih potresa ili, kako se to uobičajeno, kaže "rojevi manjih udara", koji su se javili posle glavnog udara i nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se javljaju narednih dana.

- Štete nisu male, prema preliminarnoj proceni verovatno da 50 do 100 objekata više neće biti za upotrebu. Može se reći da se ukupna šteta najverovatnije kreće u nivou od milion evra - kazala je Radovanovićeva.

Ona najveća oštećenja očekuje na kućama duž Zapadne Morave zbog lošeg kvaliteta tla, starih i loše održavanih objekata.

Novi potres zabeležen u 9.15 sati

Zemljotres jačine 2,8 stepeni po Rihteru, pogodio je jutros oko 9.15 sati Kraljevo, rečeno je Fonetu u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije. Oni navode da se tlo polako smiruje i da nema razloga za paniku.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.