Živi punim plućima posle transplantacije: Zaveštavajte organe

Izvor: B92, 26.Okt.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živi punim plućima posle transplantacije: Zaveštavajte organe

Ireni Paunović iz Kraljeva pre šest godina urađena je transplantacija pluća. Ona je danas nasmejana i živi punim plućima.

"Nekad sam uz pomoć kiseonika i boce mogla da napravim nekoliko koraka, a sada zahvaljujuci transplantaciji živim punim plućima, šetam. Pobedio je život. Kad sam operisana molila sam se da imam još bar godinu dana normalnog života, a sad kažem samo da što duže potraje ovako kako jeste". Irena je oduvek verovala da će uspeti.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neizmerno zahvalna svim ljudima koji su joj pomogli da skupi 120.000 evra za operaciju u Beču i apelovala na Ministarstvo zdravlja da se uključi u njeno postoperativno lečenje kao što je to slučaj sa ljudima kojima je rađena transplantacja o trošku države.

"Mislim da sam ostala da se lečim u Srbiji da bi zemlju to više koštalo nego moje kontrole u Beču dva puta godišnje", rekla je Irena.

Ona je angažovana na podizanju svesti o značaju zaveštanja organa i kaže "nikada ne znate kad će vam zatrebati organ".

Pogledajte više u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.