Zdravlje

Četvrtak, 25.10.2018.

16:41

Živi punim plućima posle transplantacije: Zaveštavajte organe

Ireni Paunović iz Kraljeva pre šest godina urađena je transplantacija pluća. Ona je danas nasmejana i živi punim plućima.

Izvor: B92

Živi punim plućima posle transplantacije: Zaveštavajte organe
Foto: Thinkstock

"Nekad sam uz pomoć kiseonika i boce mogla da napravim nekoliko koraka, a sada zahvaljujuci transplantaciji živim punim plućima, šetam. Pobedio je život. Kad sam operisana molila sam se da imam još bar godinu dana normalnog života, a sad kažem samo da što duže potraje ovako kako jeste". Irena je oduvek verovala da će uspeti.

Ona je neizmerno zahvalna svim ljudima koji su joj pomogli da skupi 120.000 evra za operaciju u Beču i apelovala na Ministarstvo zdravlja da se uključi u njeno postoperativno lečenje kao što je to slučaj sa ljudima kojima je rađena transplantacja o trošku države.

"Mislim da sam ostala da se lečim u Srbiji da bi zemlju to više koštalo nego moje kontrole u Beču dva puta godišnje", rekla je Irena.

Ona je angažovana na podizanju svesti o značaju zaveštanja organa i kaže "nikada ne znate kad će vam zatrebati organ".

Pogledajte više u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: