Zdravlje intimne zone: Glavni uzroci vaginalne suvoće

Izvor: eKlinika.rs, 05.Mar.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravlje intimne zone: Glavni uzroci vaginalne suvoće

Ovaj problem mnogo je češći nego što mislite, ali dobra vest je da nije nerešiv. Ako vas zanima zašto se dešava, saznajte ovde…
Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock, dream designs

Vašem telu je potrebno više predigre
Tipične vruće scene koje možemo videti u serijama ili na filmu obično počinju pola minuta nakon poljupca, ali to nema veze sa realnošću. Većini žena potrebno je malo direktne stimulacije pre nego što postanu dovoljno vlažne za penetraciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << /> Pod stresom ste
Stres itekako negativno utiče na ceo organizam, uključujući i suvoću intimne zone. Čak i ako direktno ne “ubija” vaš libido, anksioznost i pritisak mogu uticati na to da se teže uzbudite.
Čitaj Dalje >>
Uzimate lekove protiv prehlade
Lekovi bez recepta za lečenje prehlade i alergije sadrže antihistamine koji isušuju sluzokožu nosa, ali i vaginalnu sluzokožu. Ovo neće iskusiti sve žene, ali se može desiti. Vlažnost će se vratiti u normalu kada prestanete sa uzimanjem lekova.
Kontraceptivne pilule imaju negativan uticaj na vas
Malo poznati neželjeni efekat pilula za kontracepciju je smanjena vaginalna vlažnost, koja će normalizovati tek par meseci nakon prestanka uzimanja terapije. Razmislite, zato, o kupovini lubrikanta ili, ako vam je zaista neugodno, o promeni kontracepcije.
Nedavno ste se porodili
Porođaj i dojenje uzrokuju brojne hormonske promene, uključujući i niži nivo estrogena, hormona zaduženog za održavanje vaginalne lubrikacije. Par meseci nakon porođaja, kada se hormoni vrate u normalu i prestanete sa dojenjem, normalizovaće se i vlažnost u intimnoj zoni.
www.eklinika.rs

Izvor: superzena.net

Nastavak na eKlinika.rs...






Povezane vesti

Kada ovo pročitate vaš seksualni život će procvetati: Evo zašto ne dosežete vrhunac

Izvor: Story, 05.Mar.2016

Neke žene ne mogu da dostignu vrhunac tokom seksualnog odnosa, zbog čega se osećaju posramljeno i preplašeno. Za to mogu biti zaslužni problemi sa srcem i cirkulacijom, ali mnogo su češći ovi 'bezopasni' uzročnici..Foto: Profimedia..1. Ne dobijate dovoljno stimulacije ..Klitoris je obično...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.