Izvor: eKlinika.rs, 13.Apr.2024, 18:01

Zašto se osuđuju oni koji se u bolesti mole: Psihijatar o religiji, veri, lekovima i isključivosti

Duboka podeljenost u svim segmentima našeg društva reflektuje se svakodnevno, koja god da je tema u pitanju. Tako je čak i kada su pitanju bolest, ljubav, religija, vera, vrednosni i drugi sistemi. Čini se da je danas ništa lakše nego osuditi one koji misle ili osećaju drugačije, ticalo se to lično nas ili ne…
Autonomija je put ka slobodi i razumevanju svog bića: Šta je uloga psihijatra u prepoznavanju ovih potreba Negde u tranziciji zagubili smo toleranciju, razumevanje, pravo na izbor ili verovanje u ono što biramo sami na sopstvenom putu ka ličnoj autonomiji. Za njom se traga i kada smo zdravi i kada se razbolimokada boli telo, kada boli duša. Neki, doduše, tek tada i krenu na put ka sebi.
Za...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.