Izvor: eKlinika.rs, 27.Mar.2024, 18:00

Zašto nam ubrzano propada zglobna hrskavica

Zglobna hrskavica podložna je degenerativnim promenama koje počinju u njoj samoj, a progresijom oštećuju i druge zglobne strukture. Ovaj proces može da se uspori i drži pod kontrolom pravovremenom dijagnostikom i adekvatnom terapijom.
Bol, ukočenost i oštećena hrskavica Bol u zglobovima može biti prolaznog karaktera, ali može biti znak i ozbiljnijih procesa. Kada se to dogodi, obično se pojavljuju i drugi simptomi poput ukočenosti. Posledice mogu biti u zavisnosti od uzroka i intenziteta smanjenje radne sposobnosti i kvaliteta svakodnevnog života, ponekad i invaliditet.
Zbog toga je veoma značajno proceniti prirodu simptoma i posebno izbegavati prirodne metode pre kompletne dijagnostike, koje bi mogla da maskiraju...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.