Izvor: eKlinika.rs, 17.Apr.2024, 12:01

Zašto je ponekad dobro i odustati

Upravo takvo razmišljanje, da je odustanjanje znak slabosti ili neuspeha, je verovatno najveća zabluda u vezi odustajanja od nečega ili nekoga.
Da li je prestanak pušenja i napuštanje posla, odustajanje ili… Odustajanje, zapravo, nije tako retko. Recimo, jedna studija u SAD je pokazala da čak 30% studenata koji upišu univerzitet, za tri godine studiranja, promene glavni predmet koji slušaju, odnosno odustanu od onoga što su želeli kada su počeli da studiraju. Podaci pokazuju da je u istoj zemlji, tokom, 2023. godine, čak 3 miliona radnika svakog meseca napuštalo posao koji su do tada radili.


Osim što nije retko, ono može da bude i vrlo poželjno. Možemo da uzmemo banalan primer....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.