Zašto je dobro da imati seks čak i kada vam nije do toga

Izvor: eKlinika.rs, 13.Mar.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je dobro da imati seks čak i kada vam nije do toga

Naučnici su ustanovili da čak i sama simulacija seksa može da podstakne libido…
Freeimages.com

Postoji mnogo razloga zbog kojih se može desiti da niste raspoloženi za seks. Ali, naučnici navode da vas ponekad sami pokreti i fizički kontakt mogu dovesti do uzbuđenja, iako vam prethodno nije bilo do seksa.
Objašnjenje leži u tome da će vaš mozak, jednom kada aktivirate telo, početi da ga prati, što se može završiti orgazmom.
Takođe, neka prethodna istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << pokazala su da zadovoljavanjem partnera ujedno podstičete svoj libido.
Uzmite u obzir i to da postoji mnoštvo različitih poza i ritmova koje bi bilo zanimljivo isprobati, da je seks aktivnost koja oslobađa od stresa i doprinosi održavanju fizičke kondicije, kao i da se fizičkom odnosu ne mora pristupiti isključivo radi zadovoljenja seksualne želje, već i radi ostvarivanja emocionalne bliskosti.

SuperZena

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.