Izvor: eKlinika.rs, 21.Nov.2020, 19:37

ZDRAVO i UKUSNO: Za idealnu večeru dovoljni su PILETINA i spanać

Piletina je pravi izvor vitamina i minerala. Vitamini poput A, B6, B12, niacina, tiamina ili rivoflabina ili minerali poput gvožđa, cinka, magnezijuma, kalijuma ili fosfora prisutni su u ovom ukusnom mesu. Takođe ima malo natrijuma, pa ga mogu konzumirati ljudi koji boluju od hipertenzije.
Ako joj dodate i spanać, koji je je izvor gvožđa, folata, vitamina E, magnezijuma, vitamina A, vlakana, biljnih proteina i vitamina C, dobićete tanjir pun zdravlja!
Za pripremu ove piletine sa >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << spanaćem nisu vam potrebni sati provedeni u kuhinji, a sastojci su svima dostupni.
Sastojci
1 crni luk, krupno iseckan
2 kašike maslinovog ulja
1 češanj sitno iseckanog belog luka
250 grama belog pilećeg mesa
150 grama spanaća
2 krompira
po prstohvat soli, sušenog ruzmarina, bibera i aleve paprike
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. U velikoj posudi pomešajte krompir, beli i crni luk, ulje, so, ruzmarin i biber.
Ostavite u rerni na 150 stepeni.
Za to vreme u maloj posudi pomešajte alevu papriku, malo soli, ruzmarin i biber. Ovu mešavinu pospite po piletini i stavite je u posudu sa krompirom i lukom. Stavite u rernu da se peče na 170 -175 stepeni oko 35 do 40 minuta.
Izvadite piletinu i poklopite nečim da ostane toplo. U tiganju zagrejati malo ulja i propržiti spanać sa povrćem dok ne omekša, osam do 10 minuta. Pomešajte povrće i služite sa piletinom.
 
Članak ZDRAVO i UKUSNO: Za idealnu večeru dovoljni su PILETINA i spanać se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.