Izvor: eKlinika.rs, 30.Mar.2024, 16:33

Vrtoglavica i osećaj propadanja mogu nekada da traju nekoliko sati, šta je vestibularna migrena

Vrtoglavica i osećaj propadanja, koji su nekada praćeni glavoboljom, odlike su migrenske vrtoglavice ili vestibularne migrene. Epizoda ​​vestibularne migrene može da traje nekoliko minuta do 72 sata, sa tegobama koje su izraženije pri pomeranju glave. Lekari ističu da je vrtoglavica tri puta češća kod osoba koje pate od nekog oblika migrene nego u ostaloj populaciji.
Šta je vestibularni sistem? Vestibularni sistem je smešten u unutrašnjem uhu i zadužen je za održavanje ravnoteže i pružanje informacija o položaju tela u prostoru. Vrtoglavice obično traju do nekoliko minuta do 72 sata i nisu nužno povezane i sa glavoboljom.
Moguća je samo vrtoglavica bez glavobolja ili istovremena migrena...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.