Više minerala spašava život

Izvor: Prva.rs, 08.Apr.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više minerala spašava život

Još jedan razlog da uzimate vitamine - mogu da vam pomognu u borbi protiv raka dojke.
U opseravacijskoj studiji, istraživači su pronašli da su pacijentkinje nakon menopauze koje su redovno uzimale multivitamine sa mineralima imale 30% nižu stopu smrti od onih koje nisu pružile mogućnost suplementima. Raličita klinička istraživanja i ustanove za zdravlje žena su pronašli rezultate.
Najnovija istraživanja su se bazirala na više od 7700 žena koje su učestvovale u većoj studiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << koja je obuhvatala 161.608 ispitanika. Fokusirani su bili na žene koje su počele da uzimaju vitamine nakon utvrđene dijagnoze. 
"Ne znamo ceo efekat," rekla je Silvija Vasertaijl-Smoler, vodeći autor studije i profesor na Albert Ajnštajn koledžu medicine. "Imali smo samo 321 onih koji su počeli da uzimaju vitamine nakon utvrđene dijagnoze. Pa tako nemamo bazu podataka da promenimo lečenje."
"Jasno je da nam treba još studija o ovome", rekla je Vasertajl-Smoler. "Postoji mnogo nepoznanica o ovome i trebalo bi da postoji još istraživanja u budućnosti."

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.