VB: Stižu bele paklice cigareta

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VB: Stižu "bele" paklice cigareta

Paklice cigareta će uskoro biti potpuno jednobrazne u Velikoj Britaniji, nakon što su istraživanja pokazala da će broj mladih pušača biti manji za više hiljada ukoliko pakovanja budu nebrendirana i manje atraktivna.

To znači da će uskoro paklice biti iste boje, da će umesto logoa proizvođača na svim pakovanjima istim (manjim) slovima biti ispisano ime brenda, i da će biti obezbeđen prostor za upozorenja o štetnosti duvana, a možda i za upozoravajuće fotografije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Britanska ministarka zdravlja Džejn Elison rekla je da će standardizovane paklice imati pozitivan uticaj na zdravlje nacije.

"Uskoro će biti objavljeni nacrti zakonske regulative, pa će biti kristalno jasno šta nameravamo. Detalji će biti uskoro objavljeni", rekla je ona.

Britanske vlasti su prošlog leta odložile odluku o "čistim" paklicama, što je podiglo mnogo prašine zbog priče o žestokom lobiranju duvanske industrije i povezanosti nekih ljudi sa premijerom Dejvidom Kameronom.

Prema zvaničnim podacima, svakog dana u Velikoj Britaniji oko 60 dece počne da puši, a mnogi od njih ostanu nikotinski zavisnici do kraja života. Saopšteno je da smanjenje broja "početnika" za dva odsto na godišnjem nivou umanjuje broj nikotinskih zavisnika među mladima za više od 4.000.

Sistem "čistih" paklica već koristi Australija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika Britanija: Cigarete ubuduće bez obeležja na pakovanjima

Izvor: marketingITD.com, 03.Apr.2014

Iz Ujedinjenog Kraljevstva stižu vesti o nastavku rada na pravilnicima kojima će biti zabranjeno korišćenje bilo kakvih oznaka brendova na pakovanjima za cigarete. .Ministarka za javno zdravlje Jane Ellison rekla je kako postoje dokazi na osnovu nezavisnog istraživanja da će nebrendirana pakovanja...

Nastavak na marketingITD.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.