Izvor: eKlinika.rs, 11.Maj.2021, 09:49

U SAD odobrena upotreba Pfizer vakcine za decu od 12 do 15 godina

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila je za upotrebu Pfizer-BioNTech covid 19 vakcinu za decu od 12 do 15 godina. Klinička ispitivanja faze III završena početkom aprila ove godine pokazala su da je Pfizer vakcina 100 odsto efikasna u zaštiti dece od 12 do 15 godina. Studija je obuhvatila 2.260 adolescenata, uzrasta od 12 do 15 godina. U grupi koja je primila Pfizer vakcinu nije zabeležena nijedna infekcija korona virusom, a u placebo grupi bilo je 18 slučajeva covid >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << 19 infekcije, saopštila je tada kompanija Pfizer. 
Korak bliži cilju Ovom odukom proširenja programa vakcinacije u SAD i na decu od 12 do 15 godina, trebalo bi da se ponovo ubrza proces imunizacije u Americi. FDA je saopštila da je u ponedeljak preinačila svoju odluku o hitnoj upotrebi vakcina Pfizer/BioNTech i odobrila je i za uzrast do 12 do 15 godina, čime je ovaj preparat postao prvi koji je u SAD odobren za imunizaciju ove starosne grupe, prenosi agencija Rojters.
– Ova odluka omogućiće da se od covid 19 zaštiti i mlađa populacija čime smo korak bliži cilju – da se okonča pandemija – poručila je u ponedeljak v.d. komesara FDA Dženet Vudkok.
Članak U SAD odobrena upotreba Pfizer vakcine za decu od 12 do 15 godina se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.